Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Saccharomyces Εubayanus...ένας άγνωστος μέχρι τώρα μύκητας....






Ζει σε παραθαλάσσια δέντρα της νότιας Χιλής και τα γενετικά τεστ έδειξαν ότι ο πρόγονός του ήταν ένα περίεργο είδος που μεταφέρθηκε κατά τον 15ο αιώνα στην Ευρώπη, όπου οι μοναχοί τον χρησιμοποιούσαν για προζύμι στο ψωμί και για τη ζύμωση του κρασιού! Το υβρίδιο βοηθούσε στη ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες και άνοιξε ουσιαστικά τον δρόμο για τις βαυαρικές lager. Έξι αιώνες κρύας και αναζωογονητικής μπιρίτσας κάτι του χρωστάνε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου